24.11.2011

Walkers-Hubu-bussissa on tarjolla kahvilapalveluita, turvallisia aikuisia ja tietoa. (kuva: Toni Juopperi)

Aseman Lapset ry:n ja Elämä On Parasta Huumetta ry:n yhteistyöprojektina toteutettu Walkers−Hubu-bussi avaa ovensa kauppakeskus Sellon edessä marraskuun 29. päivä. Kahvilaksi muutettu bussi tarjoaa alle 18-vuotiaille kahvilapalveluita, turvallisia aikuisia ja ajantasaista tietoa päihteistä sekä alueen palveluista. Bussi on auki tiistaisin kello 15–20.00 ja lauantaisin kello 16–22.00.

 

 Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama kolmivuotinen projekti kiertää pääkaupunkiseutua viipyen yhdellä alueella kolmisen kuukautta.   

- Projekti kehittää uutta nuorisotyön toimintamallia, ns. nopean reagoinnin yksikköä, joka pyrkii vähentämään nuorten häiriökäyttäytymistä ja tarjoamaan lisäresursseja alueen viranomais- ja järjestöverkostoille, kertoo projektipäällikkö Heikki Turkka.

 Kahvilatoiminnan ohella Walkers-Hubu-bussiprojekti kartoittaa jokaisen kohdealueensa turvallisuus- ja kokonaistilanteen, ja jättää alueelle toiminta-aikansa lopuksi turvallisuusraportin. Raporttiin on kirjattu työntekijöiden havaintoja alueesta, ja alueen nuorten kanssa toteutettujen turvallisuuskävelyiden avulla kerättyä tietoa nuorten pelottaviksi kokemista paikoista.

 Projektissa kehitellään lisäksi katusovittelun työmallia, joka tulee olemaan alle 18-vuotiaille suunnattua ennaltaehkäisevää riita-asioiden ja lievien rikosasioiden, ei kuitenkaan virallisen syytteen alaisten juttujen, nopeaa sovittelua.

 Lisätietoa: Walkers−Hubu-bussiprojektin projektipäällikkö Heikki Turkka 050-518 5511. www.asemanlapset.fi ja http://www.eoph.fi/toiminta/walkers-hubu-bussiprojekti/